True Heading presenteert nieuwe M100 en M100X MSLD (Maritime Survivor Locating Device)

True Heading is distributeur van Ocean Signal in de Benelux

M100 Angled webTijdens de METS vakbeurs, introduceerde Ocean Signal de nieuwe M100 en M100X MSLD (Maritime Survivor Locating Device) met AIS (Automatic Identification System) en 121.5 MHz homing-baken.
True Heading brengt dit unieke apparaat vanaf het voorjaar 2016 in de Benelux op de markt.

Beide MSLD’s, de M100 en M100X, zijn ontwikkeld en bijzonder geschikt voor alle werknemers in het maritieme werkveld. Ook semi-professionele zeilers zullen deze robuust uitgevoerde device op prijs stellen.

De MSLD  wordt onopvallend bevestigd op het overlevingspak of het opblaasbare reddingsvest en garandeert door de automatische alarmering de beste overlevingskans bij een MOB-noodsituatie.

Verkrijgbaar in twee versies, voldoet de M100X aan de Europese ATEX-richtlijn en de IECEx-goedkeuring voor gebruik in ‘Zone 2 explosieve omgeving’ en is daarmee uitermate geschikt in werkomstandigheden op booreilanden, offshore platforms of in andere risicogebieden in een maritieme omgeving.

Het M100 apparaat is geschikt voor alle overig commercieel gebruik, zoals windpark- en offshore medewerkers, evenals op vissersvloten en tijdens helikopter transfers.

Om in de zware omstandigheden te voldoen aan de strenge eisen heeft Ocean Signal de MSLD ontwikkeld tot een robuust en krachtig device dat eenvoudig te bevestigen en gemakkelijk te bedienen is.

“Door de uitzending van AIS-signalen voor positiebepaling en continue noodsignalen voor homing doeleinden op 121,5 Mhz, zijn de Ocean Signal M100 en M100X prima in staat extra bij te dragen aan het sneller redden van levens in de commercieel maritieme werkomgeving,” zegt James Hewitt,  Ocean Signal’s Sales and Marketing Manager.
“De apparaten bevatten de erkende technologie die Ocean Signal ontwikkeld heeft voor de RescueME MOB1 inclusief de beproefde 66-kanaals GPS-ontvanger. En daarbij is rekening gehouden met de zware omstandigheden in de commercieel maritieme omgeving zodat goede functionaliteit en werking vanzelfsprekend zijn.”

Eenmaal geactiveerd, zenden de M100 en M100X minimaal gedurende 12 uur de AIS- en 121,5 Mhz-signalen uit. Waterdicht tot een diepte van 10 m, zijn de apparaten operationeel bij temperaturen tussen -20 ° C en + 55 ° C en ze kunnen worden bewaard bij temperaturen tussen -30 ° C en + 70 ° C.

De compacte MSLD meet 132mm x 53mm x 28mm om comfortabel dragen te verzekeren in een risicovolle werkomgeving en wordt geleverd met twee jaar garantie.

Leverbaar vanaf het voorjaar 2016

Voor meer informatie over de nieuwe Ocean Signal M100 en M100X MSLD en de andere Ocean Signal producten, kunt u terecht bij True Heading Nederland BV of op de website www.true-heading.nl