True Heading voegt de nieuwe AIS-ALARMBOX van Ocean Signal toe aan haar assortiment ‘Veiligheid-op-Zee’

True Heading is distributeur van Ocean Signal in de Benelux

AIS Alarm Flusn mount webCommunicatie en veiligheid op zee specialist Ocean Signal heeft de nieuwe AIS-Alarmbox op de vakbeurs METS geïntroduceerd. True Heading voegt dit veiligheidsproduct vanaf het voorjaar 2016 toe aan haar assortiment.

Ontwikkeld om ervoor te zorgen dat iedereen op het schip of platform direct wordt gewaarschuwd bij een Man Overboord (MOB-) situatie, geeft de waterdichte AIS- Alarmbox acute visuele en hoorbare indicatie vanaf het moment dat het AIS-MOB of AIS-SART signaal wordt opgevangen.

De AIS-Alarmbox leent zich specifiek voor de beveiliging van werknemers op offshore platformen, b.v. schilders, steigerbouwers etc., in combinatie met het ATEX M100X-Professional AIS-MOB met AIS en 121,5 Mhz.

De Ocean Signal AIS-Alarmbox ontvangt NMEA0183 data van een willekeurige AIS-ontvanger en decodeert de signalen van specifieke AIS-SART en AIS-MOB-apparaten, met inbegrip van Ocean Signal’s bekroonde rescueME MOB1.

Zodra een AIS-MOB-alarmsignaal wordt ontvangen, klinkt een specifiek intern alarm dat tegelijkertijd de bron identificeert als: AIS-SART, AIS-MOB, Actief of Testbericht.

“De nieuwe Ocean Signal AIS-Alarmbox biedt onze klanten het extra voordeel dat er altijd een geluidsalarm afgaat bij een noodsituatie,” vertelt, James Hewitt, Ocean Signal’s Sales en Marketing Manager. “We beschouwen deze AIS-Alarmbox als een belangrijke aanvulling op ons assortiment van veiligheidsproducten. Ook onze rescueME MOB1 en andere AIS-SART en MOB-apparaten kunnen hiermee nog beter functioneren.
Voor die mensen die geen beschikking hebben over een DSC-alarm of een geschikte kaartplotter, kan deze Alarmbox voorzien in alarmering in een noodsituatie. Het biedt tevens functionaliteit om uw AIS-noodbakens te testen.”

De compacte AIS-Alarmbox beschikt over een NMEA-183 poort met 38K baudrate om de integratie aan boord gemakkelijk te maken en kan eenvoudig ingebouwd of op een beugel, bij de navigatiehoek of buiten, gemonteerd worden.

Maximaal 30 afzonderlijke MMSI-nummers kunnen voorgeprogrammeerd worden via USB vanaf een Windows-pc, zodat de AIS-bron bij alarmsignalering onmiddellijk wordt geïdentificeerd. Met een dubbel geïsoleerd alarmcontact, waarvan 1 N.O. en 1 N.C. voor ‘failsafe’ installaties.

De afmeting is 90mm x 72mm x 72mm. De alarmbox werkt binnen een temperatuurbereik van -15 °C en + 55 °C en is waterdicht tot een diepte van één meter.

De AIS-Alarmbox wordt compleet geleverd met voeding- en USB-kabels en is geschikt voor gebruik met de Ocean Signal MX100 / MX100e (Ex), de Ocean Signal rescueME MOB1, evenals ieder ander AIS-noodbaken.

mob1 reflectedDe prijswinnende rescueME MOB1 is ontworpen om gemakkelijk te bevestigen in reddingvesten. De automatische AIS- en DSC-activering zodra de drenkeling met reddingsvest en MOB1 te water raakt, biedt de beste kans op een snelle redding in extreme omstandigheden.

Het voor professioneel gebruik bedoelde M100(X) baken is speciaal ontworpen voor de professionele offshore wereld, waar een combinatie van AIS en 121,5 Mhz een ijzersterke combinatie is.

Leverbaar vanaf het voorjaar 2016

Voor meer informatie over de nieuwe Ocean Signal AIS-Alarmbox en de andere Ocean Signal producten, kunt u terecht bij True Heading Nederland BV of op de website www.true-heading.nl.